Количка

Разнообразие от стоманени тенджери

Филтрирай

Продукти

Сортирай по

Абонирай се за още оферти

Разгледай още

Често разглеждани продукти:

Свързани категории

Кухнята е сред най-важните и емблематични места в дома ни. Често за нейното оборудване сме склонни да инвестираме значително по-голяма сума средства. И това не е случайно. Все пак, именно тук приготвяме храна на любимите си хора.

Именно тук се съсредоточава и по-голяма част от времето, прекарвано заедно с цялото си семейство. Един от най-ценните и важни за вашия кът за готвене у дома, безспорно, е добрата стара и златна тенджера.

Разбира се, не е нужно тя да е златна, за да си изпълнява функциите, но ако пък в действителност е твърде стара наличната у дома, може би е време да се сдобиете с нова.

За целта не се колебайте да разгледате нашата колекция от евтини тенджери, сред които разполагаме и с цели комплекти тенджери за всеки вкус, рецепта и начина на приготвяне на храна.

Какви видове тенджери има?

Тенджера представлява един от основните съдове за готвене. Най-често тя се използва за варене, като е възможно използването на различен вид продукти като зеленчуци, меса, бобови култури, варива, паста и комбинации от такива.

Уредът разполага с плоско дъно, а за да се постигне необходимата топлинна обработка на конкретния хранителен продукт, най-често се използва капак. Последният в някои случаи има специални отвори, за да излиза горещ въздух, а в по-модерните варианти комплекти тенджери те са с ергономична дръжка за по-удобно използване.

Въпреки че предназначението на съда винаги е едно и също – варене, готвене на пара или задушаване – в търговската мрежа, а и в нашия онлайн магазин той се предлага в различни разновидности.

Те са:

  • Според материала, от който са изработени има медени, чугунени, алуминиеви, стоманени, емайлирани, стъклени и тенджери с незалепващо покритие, както и модерните инокс тенджери.

  • Според своя обем, в търговската мрежа се предлагат както малки, така и големи тенджери. Най-често, опитните домакини и професионални готвачи ги избират обаче по конкретната вместимост. Тя се определя в литри и варира от 1.2 до 6.8 литра.

  • Според аксесоарите, с които пристига, се делят на следните видове: тенджера с капак и без, както и самостоятелни тенджери или комплекти тенджери. Последната разновидност може да се срещне и под формата на комплект тенджери и тигани, тъй като последните са не по-малко използваеми и важни уреди за готвене в дома и заведенията за хранене.

  • Според своя производител различните видове тенджери са десетки. Нашият съвет обаче е винаги да залагате на изявени и доказали се в бранша си производители. Ние предлагаме и препоръчваме тенджери на следните производители: Klausberg, Bohmann, Voltz, TEFAL, Royalty line.

  • Според цената в днешни дни можете да намерите както евтини тенджери, така и луксозни, които в повечето случаи са предназначени за професионални готвачи или за домакините с високи изисквания към своето кухненско обзавеждане.

Как да изберем тенджера за готвене?

Разнообразните вкусови предпочитания на потребителите предполагат и разнообразни съвети за покупка на тенджери. Когато избирате такъв тип уред за готвене, е важно да се съобразите с два основни фактора: степен на качество и вашите кулинарни цели.

По-конкретно, започнете с определянето на вашите собствени критерии за това как си представяте перфектната тенджера, а след това помислете за каква цел ще я използвате. Така например, ако готвите за много хора у дома, е важно да се снабдите с тенджера с по-голяма вместимост.

Ако обаче обичате да правите кулинарни експерименти в кухнята и често разнообразявате менюто вкъщи с нови вкусни и здравословни рецепти, добре е да помислете за сетове – например, цели комплекти тенджери, за да имате опция за супи, сосове, паста и така нататък , а защо не и за комплекти тенджери и тигани, за да си спестите търсенето и на тигани по-късно.

Какво да гледаме при избора на тенджера?

Различните видове тенджери, както и вашите лични предпочитания за рецепти и готвене са чудесна отправна точка да изберете перфектните модели за собствената ви кухня.

В същото време, няколко допълнителни насоки и съвети от наша страна биха ви помогнали да се справите още по-бързо и лесно с покупката на съвършените тенджери за дома. Ето и за какво точно да гледате.

Колко тенджери са ви нужни?

С други думи искате да подмените една тенджера у дома или нямате изобщо такива уреди и е по-добре да разгледате всички комплекти тенджери?

Ако се местите в нов дом и нямате нищо в кухнята си, директно преминете към избор на комплект тенджери и тигани. Това е един много изгоден и практичен вариант за вашия случай.

С какъв бюджет разполагате?

Разбира се, всеки иска да купи евтини тенджери на ниска цена, но това не винаги е възможно. По-добрата опция е предварително да определите една финансова рамка, в която да се вместите и която да ви послужи като отправна точка в търсенето на перфектния баланс между цена и качество.

Какви рецепти ще приготвяте във вашите тенджери?

Различните ястия изискват различен вид тенджери както по обем, така и по вид материал. Ако готвите разнообразни неща у дома, заложете на класиката – алуминиеви или инокс тенджери, които позволяват всякакви импровизации в кухнята. Броят на членовете в семейството ще ви подскаже каква да е вместимостта на съда.

Каква поддръжка изисква?

Някои тенджери в зависимост от материала изискват по-специфична поддръжка, докато други могат да се пускат директно в съдомиялната машина, без риск да бъдат повредени. Имайте на предвид, че по-скъпите тенджери издържат по-дълго време с правилния начин на експлоатация и редовно почистване. Такива са всички хубави тенджери от инокс и качествените варианти на тенджера с дебело дъно.

Често задавани въпроси

Какви марки тенджери предлагате?

В Alleop.bg се стараем да предложим достатъчно голям избор от марки в сектор тенджери. На този етап работим със следните доказали се в бранша производители: Rosberg, Klausberg, Bohmann, Voltz, TEFAL, Royalty line.

Какви са цените на тенджерите?

В нашия онлайн магазин ще намерите тенджери за всеки джоб. Ценовият диапазон на нашите тенджери варира от 14 лв до 120 лв. Съветваме ви, ако имате възможност да инвестирате в по-качествени, макар и по-скъпи уреди за кухнята, защото ще ви служат по-дълго време (например, чудесна инвестиция са модерните тенджери алпака с двойно дъно).

Разполагате ли с тенджери под налягане?

Да, при нас можете да закупите и тенджери под налягане. Имаме налични модели от Bohmann.

В онлайн магазин Alleop.bg ще откриете богат асортимент от тенджери и комплекти от тенджери и тигани. Разгледайте нашата селекция още сега и направете вашия избор по насоките, които ви дадохме по-горе.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация за някой от нашите продукти или от консултация, за да закупите подходящия за вас артикул. Ние доставяме до всяка точка на страната и гарантираме трайно конкурентни и разумни цени на всички видове тенджери и комплекти от такива.

Пазарувайте смело, за да сте още по-смели във вашите кулинарни приключения и експерименти у дома.